Boek ‘Tur-Retur’ beschrijft de belevenissen in Noorwegen van Peter en Mieke Onis

Waarom zou je als vijftigers naar een ander land willen emigreren? Er zijn namelijk duizend redenen om het niet te doen en maar één om het wel te doen. Je wil het gewoon ervaren. In ons geval is dat Noorwegen.

Wij, Peter en Mieke Onis, gaan al sinds 1977 naar Noorwegen met vakantie en kennen het van zuid naar noord en oost naar west. We hebben het land in ons hart gesloten en willen eigenlijk weleens zien hoe het is om er echt te wonen, te werken en te leven.

In dit boek beschrijven wij ons Noorse avontuur, zoals we het noemen. Wat komt erbij kijken om de stap te nemen, waar loop je tegenaan in een ander land, welke emoties brengt het teweeg en hoe kun je ervan genieten? Je leest onder andere hoe we ons bedrijf beginnen, hoe het onderwijs in Noorwegen is geregeld, hoe we een toeristenkantoor opzetten samen met de gemeente, hoe we een plekje daar verwerven en vele andere belevenissen in onze nieuwe woonplaats Stordal.

Onze hond Duko, een zwarte labrador, verhuist ook mee. Hij beschrijft op eigen wijze zijn kijk op de dagelijkse gang van zaken vanuit een geheel eigen perspectief.

We wensen jullie veel lees- en kijkplezier.
Peter en Mieke Onis

Het boek 'Tur Retur' bestellen doe je hier...

Hardcover boek voor € 29,95, excl. verzendkosten (€ 4,60)

'Tur Retur' is een prachtig hardcover boek met veel foto's. In 100 pagina's beleef je het hele Noorse avontuur van Peter en Mieke Onis. Vrolijke noot in Tur-Retur is de hond Duko, een zwarte labrador, die ook meeverhuist naar het verre noorden. Hij beschrijft, in een eigen column, zijn kijk op de dagelijkse gang van zaken vanuit een eigen perspectief.
Je kunt het boek online bestellen en laten bezorgen of kopen bij boekhandel Lovink, Markt 18 in Lochem.

bestellen

Een greep uit de 100 pagina's:

Reacties op ons boek 'Tur Retur'

Echt een aanrader voor mensen die dromen van een leven in Noorwegen

Goedemorgen Mieke,  ik wilde je nog even laten weten jullie echt een mooi boek hebben gemaakt. Een enorm goede balans tussen tekst en beeld, tussen persoonlijke verhalen en informatie, niet te dun maar ook niet te dik. Echt een aanrader voor mensen die dromen van een leven in Noorwegen. (Dus niet alleen voor bekenden). L & E

Jullie boek gelezen, het was een feest van herkenning

Hoi Mieke en Peter, we hebben jullie boek gelezen en het was een feest van herkenning. We hebben het boek van onze dochter voor onze verjaardagen gekregen en het in één keer uitgelezen. M & H

Mooi beeld van jullie Noorse periode

Ik heb inmiddels de helft van jullie boek uitgelezen. Leuk verhaal en geeft een mooi beeld van jullie Noorse periode!. L de W

'Dank voor dit inkijkje in jullie avontuur'

Wauw Peter en Mieke, wat een boek! Ik ontving het vorige week in goede orde en las het in één ruk uit. Het is zo beeldend geschreven (en de foto's helpen natuurlijk ook) dat ik het helemaal met jullie meebeleef. Wat een avonturen. Jullie mogen trots zijn dat jullie het gedaan hebben én dat er zo'n mooie herinnering uit is ontstaan. Het ondernemerschap druipt er vanaf en het voorwoord raakt me nog het meest. Maak je leven mooi. Dank voor dit inkijkje in jullie avontuur. S.H.

In één avond uitgelezen...

Ik heb jullie boek ook gekocht en in één avond uitgelezen. W.

Met veel plezier heb ik jullie leuke boek gelezen

Mooi om op deze manier meegenomen te worden in jullie indrukwekkende avontuur. Gewoon doen en blijven ondernemen. Dat blijft het meeste hangen. Een prachtig document voor iedereen die jullie lief hebben maar ook voor de twijfelaars die van hun dromen plannen willen maken. Gewoon doen dus. Ik begrijp goed dat de geboorte van Tim jullie leven veranderde. Wij zijn ook opa en oma. Maar ook dan is het weer goed om nieuwe besluiten te nemen. Mooi document. Dank daarvoor. F.K.

Mooie titel ook

Hoi Peter en Mieke, ik zag een boek van jullie voorbij komen op Facebook, proficiat!!! Graag wil ik er 1 bestellen want ben razend benieuwd hoe jullie ervaring is geweest in Noorwegen en hoe de liefde zo is blijven hangen. Mooie titel ook. M.D.

Over peter en mieke onis

Peter Onis (Arnhem, 1953) is grafisch vormgever en eigenaar van Onisontwerp.nl in Lochem. Mieke Onis (Zutphen, 1955) is leerkracht en eigenaar van ZoNoors in Lochem. Samen gingen zij hun Noorse avontuur aan in 2004. De belevenissen en de indruk die dit op hun leven heeft gemaakt worden in dit boek beschreven.

Deze website maakt gebruik van cookies.   Privacy statement

ga verder