'Op weg naar het land van je dromen', was de titel...

'Op weg naar het land van je dromen'

Dat was de kopregel boven een artikel over onze emigratie naar Noorwegen in de Stentor (regionaal dagblad) van september 2003. Veertien keer waren we er al op vakantie geweest, met de kinderen, sinds 1977. Noorwegen is een beetje ‘ons’ land, toch? Noorwegen: tien keer groter dan Nederland, ruim 4,5 miljoen inwoners. Meer bos dan stad, meer fjord dan dorp. Noorwegen ontvolkt. Noorwegen heeft mensen nodig, initiatiefrijke mensen.

We spraken erover met onze kinderen. ‘Je moet je leven leven en niet je leven dromen,’ had onze zoon Wouter gezegd. Dat klonk goed. Een paar dagen later was de kogel door de kerk: We gaan het serieus onderzoeken. We moeten het van alle kanten bekeken hebben. Stel je voor: straks in het bejaardenhuis zitten, met rollator, en beseffen dat we het niet geprobeerd hadden. ‘We gaan ervoor.’ Zo begon ons avontuur.

Met onze nieuwsbrief (PM-nieuws) konden we al onze belevenissen in Stordal
Noorwegen delen met familie, vrienden en kennissen. Naast de geprinte versie, voor de ‘digibeten’, werd er ook een digitale versie geproduceerd en gemaild. Het was een heerlijke manier om onze indrukken een plaats te geven en bovendien iedereen te informeren. Het zijn uiteindelijk acht nummers geworden, waaronder een speciale uitgave voor de geboorte van ons eerste kleinkind, Tim. Wil je ze lezen? Klik dan op onderstaande links om de pdf's te downloaden:

PM-NIEUWS: onze nieuwsbrieven vanuit Noorwegen

Een kindje in Stordal:
'Ik vind het heel leuk in Noorwegen,
maar waarom spreken ze niet gewoon Nederlands?'

06 - 387 83 063