B fjord huisje

Zo werkt ZoNoors

Bij ZoNoors staat het plezier en de praktische toepasbaarheid van de cursussen centraal. Je ontwikkelt kennis van de grammatica en bouwt een uitgebreide woordenschat op. Je traint lezen, luisteren, schrijven, spreken en de uitspraak. Je maakt kennis met de Noorse cultuur, geschiedenis en gewoontes. Je leest verhalen, de krant, bekijkt Noorse filmpjes en deelt persoonlijke ervaringen.

ZoNoors berichten

NordicDays logo

ZoNoors op de beurs Nordic Days in Cuijk

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2024 staat ZoNoors op Nordic Days in Cuijk. Nordic Days is een beurs waar allerlei facetten van Scandinavië naar voren komen, zoals reizen, wonen, eten & drinken, kleding en outdoor. Waan je even in Nordic sferen en kom naar de stand van ZoNoors.

Nws brochure zonoors

Nieuwe informatie-brochure ZoNoors

In deze brochure maak je in het kort kennis met ZoNoors, docente Mieke Onis en de Noorse lessen die je kunt volgen in Lochem of online. Uiteraard zie je ook alle informatie op deze website. LEES MEER

Lezing over ons boek in het Kulturhus Laren Gld

De lezing over ons boek 'TurRetur' in het Kulturhus in Laren Gld. werd bezocht door zo'n 50 mensen. Meer dan we hadden verwacht. Het was een gezellige bijeenkomst

Nws 10jaar zonoors

Tien-jarig jubileum was groot succes

Op zaterdag 14 mei 2022 werd het 10-jarig jubileum van ZoNoors gevierd. Vele cursisten en oud-cursisten kwamen op bezoek en namen heerlijke hapjes mee. Uiteraard met een Noorse inslag. Bedankt allemaal voor deze bijzondere dag.

Wonen, werken of op vakantie in Noorwegen? Leer dan Noors!

Wonen en werken in Noorwegen?

Bij het verhuizen naar een ander land is het aan te raden van tevoren de taal te leren. Ook basiskennis van de Noorse cultuur is aan te bevelen. Werken in een ander land betekent dat je de taal minimaal op B1 niveau moet beheersen. In het onderwijs en in de medische wereld is B2 niveau vereist.

Familie in Noorwegen?

We helpen jou graag met de taal, zodat je met kinderen, kleinkinderen en schoonfamilie kunt (blijven) communiceren. Jonge kinderen spreken al snel beter Noors dan Nederlands. Het is leuk om berichtjes in het Noors te kunnen uitwisselen.

Op vakantie in Noorwegen?

Het is leuk als je op vakantie met de Noren kunt praten in hun eigen taal. Zij waarderen dit enorm. Noren zijn trots op hun taal en zo toon je belangstelling voor hun cultuur.

Combi Skype rots landschap

Online Noors leren

Bij ZoNoors geven we ook online les via Skype of Teams. Dat kan zowel overdag als ‘s avonds. We kijken naar jouw leerstijl en houden daar rekening mee. Bij de start stellen we vast wat de persoonlijke wensen zijn en hoeveel tijd er is voor zelfstudie.

  • Online privé-les
  • Online les in een groepje (max. 3 personen)
  • Voor starters en gevorderden

Tur Retur een boek over ons Noorse avontuur

'Tur Retur' is een prachtig hardcover boek met veel foto's. In 100 pagina's beleef je het hele Noorse avontuur van Peter en Mieke Onis. Vrolijke noot in Tur-Retur is de hond Duko, een zwarte labrador, die ook meeverhuist naar het verre noorden. Hij beschrijft, in een eigen column, zijn kijk op de dagelijkse gang van zaken vanuit een eigen perspectief.

Noors leren in
Lochem of online!

Deze website maakt gebruik van cookies.   Privacy statement

ga verder