Mieke Onis: docente ZoNoors
mail mieke

Vanaf 1977 komen mijn man en ik regelmatig in Noorwegen, eerst met z’n tweeën en daarna met onze drie kinderen. Vakantie vieren in het hoge noorden was en is nog steeds heel belangrijk voor ons.

In 2004 zijn we naar Stordal in Noorwegen geëmigreerd. Twee jaar heb ik daar op het kinderdagverblijf (Andershaugen) en op de school (Stordal Skule) gewerkt als assistent en invalleerkracht. Ook gaf ik een aantal Nederlandse kinderen moedertaalonderwijs. Zowel voor als na de tijd in Noorwegen heb ik in Nederland als groepsleerkracht, remedial teacher en internbegeleider op verschillende basisscholen gewerkt in de gemeenten Ruurlo, Zutphen, Lochem en Vorden.

We zijn heel actief geweest met het leren van Noors, met name Bokmål. Het toeval wilde dat we in een gebied gingen wonen waar Nynorsk werd gesproken en dan ook nog een dialect. Het leren van de taal samen met de kinderen op het kinderdagverblijf (Barnehage) en de school ging vanzelf. Het Bokmål blijft voor mij de basis. Na onze emigratie zien we Noorwegen als ons ‘tweede vaderland’.

'Vi ses'

Mieke Onis

Mail Mieke

06 - 387 83 063